Vind een leerbedrijf

Vind een leerbedrijf

 

Je wilt gaan werken en leren in de carrosseriebouw. Een groot aantal carrosseriebouwbedrijven is erkend als leerbedrijf. Deze bedrijven zijn in de zoekmodule hieronder te vinden.

Op www.leerbanenmarkt.nl en www.stagemarkt.nl onder ‘carrosseriebouwer’ zijn de erkende leerbedrijven in de carrosseriebouw te vinden die een actuele vacature gemeld hebben. Ook als bij het bedrijf geen actuele vacature vermeld staat is het toch aan te raden contact op te nemen. Goede kans dat dit bedrijf toch graag het gesprek met je wil aan gaan!

Kennismakingsbezoek / Snuffelstage

Zit je al op het vmbo of ander voortgezet onderwijs en wil je kennismaken met de branche en het vak carrosseriebouwer? Dan kun je een kennismakingsbezoekje aanvragen of een korte snuffelstage lopen.

Een snuffelstage wordt aangeboden door de leerbedrijven. Je kunt zelf de snuffelstage regelen via de contactgegevens van het bedrijf die hieronder te vinden zijn in de zoekmodule. Of stuur via je docent/decaan een e-mail aan Jasper Burgers, j.burgers@raivereniging.nl met het verzoek voor een snuffelstage met de naam van het bedrijf waar je wilt stagelopen of je woonplaats. Wij  zoeken dan een stageplek zo dicht mogelijk in de buurt.

Ook voor jongeren uit het praktijkonderwijs zijn er snuffelstages / leerplekken bij een aantal carrosseriebouw bedrijven. Deze leerplek biedt ook de mogelijkheid op het behalen van een door SBB erkende praktijkverklaring. Voor meer informatie stuur een mail naar j.burgers@raivereniging.nl

Werking zoekmodule

In de zoekmodule hieronder kan je je woonplaats invoeren en bij invoeren van ‘leerbedrijf’ kun je zien welke carrosserie- en trailerbouwers leerbedrijf zijn en in of in de buurt van je woonplaats zitten. Naast de naam van het bedrijf zijn ook de contactpersoon, zijn/haar mailadres en telefoonnummer te vinden.

Ben je al een stap verder en wil je naast het werken in de carrosseriebouw ook een mbo-opleiding volgen? Door invoeren van woonplaats en ‘mbo-constructiewerker’ (waarvoor ook een aantal mbo’s nu de benaming medewerker productietechniek hanteren) zijn de mbo’s in de buurt te vinden. Als je een BBL-traject (4 dagen leren in het bedrijf, 1 dag naar school) wil gaan volgen moet je een bedrijf zoeken waar je 4 dagen per week kan werken. Mocht je op het vmbo al gesnuffeld hebben bij een bedrijf en dit bevalt wederzijds dan is dit een mooie opmaat voor een gesprek met het bedrijf voor een BBL-leerplek. Zo niet dan is deze website mogelijke eerste stap om zelf een BBL-leerplek te vinden.