Info voor werkgevers

Info voor werkgevers

 

Voor veel jongeren is de carrosseriebouw onbekend, en daar moeten we verandering in brengen! Samenwerking met het regionaal onderwijs is één van de manieren om dit te doen. Door het geven van gastlessen, het aanbieden van (snuffel)stages of korte bedrijfsbezoeken brengen we het prachtige van van de carrosseriebouw onder de aandacht.

Gastles

RAI CarrosserieNL en carrosseriebouwers verzorgen gastlessen over carrosseriebouw op het vmbo om de instroom van jongeren te bevorderen. Wilt u als vmbo graag een gastles over carrosseriebouw of als carrosseriebouwer dat gastles namens het bedrijf op het vmbo in uw regio wordt gegeven, mail RAI CarrosserieNL voor een verzoek tot een gastles.

Mocht u ondersteuning wensen met de gastles, dan kunnen wij u voorzien van een template Powerpoint-presentatie, die als basis kan gelden die u of het bedrijf, bedrijfsspecifiek kan maken. Wilt u hier gebruik van maken, stuur dan een mail naar carrosserienl@raivereniging.nl.

Kijk voor tips en tricks voor het organiseren van een gastles op Jet-Netloket.

Ook kunt u uw bedrijf aanmelden bij www.gastlessenzogeregeld.nu. Via dit platform kunnen vmbo’s zich ook bij het bedrijf melden voor een gastles en/of een bedrijfsbezoek.

Hieronder kunt u zien hoe een gastles er in de praktijk uit kan zien:

Snuffelstage

Leerlingen die al op het vmbo zitten en die kennis willen maken met het vak carrosseriebouwer kunnen een korte snuffelstage lopen. Een snuffelstage wordt aangeboden door leerbedrijven.

leerbedrijf carrosserie

Leerbaan of stage aanbieden?

Om jongeren een leerbaan aan te bieden moet uw bedrijf erkend worden als leerbedrijf.

Wilt u ook erkend leerbedrijf worden? Meld je dan aan bij het SBB (Samenwerkingsverband Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven). Ga naar SBB voor meer informatie »

Stageplekken kunt u aanmelden bij stagemarkt en/of leerbanenmarkt

scholieren

Contact met vmbo’s

Wilt u als bedrijf contact met regionale (v)mbo’s om de instroom van jongeren te bevorderen? Of wilt u het bedrijf laten aansluiten bij Sterk Techniek Onderwijs, een samenwerkingsverband die (v)mbo’s koppelt aan het regionale bedrijfsleven?

U kunt terecht bij de OOC-regiocoördinatoren Bedrijfsleven & Onderwijs van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebranche:

 • Regio’s Noord Nederland en Oost Nederland
  Karel Markx
  k.markx@oocinfo.nl
  tel. 06 – 22 69 95 24
 • Regio’s Midden Nederland en Zuid Nederland
  Mabri Fennema
  m.fennema@oocinfo.nl
  tel. 06 – 43 23 15 35

Zij helpen u bij het verbinding maken met het betreffende vmbo. Voor informatie wat de OOC-regio coördinatoren Bedrijfsleven en Onderwijs u nog meer kan bieden, kijk op: Instroom vanuit het onderwijs – OOC en Samenwerking onderwijs – OOC.