Leren terwijl je werkt

Leren terwijl je werkt

Carrosseriebouw is een vak waarin veel facetten van de techniek zijn te vinden.

Als je affiniteit hebt met trucks of het gewoon mooi vindt om iedere dag wat anders te doen en mee te helpen aan het bouwen van een mooi voertuig, dan zijn er mbo vakopleidingen op niveau 2 en 3 die passen bij de carrosseriebouw bedrijven. Deze opleidingen zijn een combinatie van theorie en praktijkervaring opdoen in het bedrijf.

Hieronder vind je de opleidingseisen en de verschillende opleidingen.

Opleidingseisen

MBO opleidingen die het best bij het werk in de carrosseriebouw bedrijven passen zijn: de opleiding carrosseriebouwer en constructiewerker op niveau 2 en 3. Deze opleidingen sluit goed aan bij jongeren die op het vmbo een techniek profiel hebben gevolgd (bijvoorbeeld PIE en/of M&T) of havo leerlingen die meer de praktische richting willen gaan volgen.

Ook jongeren die een niet-technische vooropleiding hebben, kunnen met een aangepast lesprogramma – aangeboden door het MBO – vaak nog deze opleiding volgen.

De carrosseriebouw opleiding wordt bij het Automotive College in Nieuwegein en het Deltion college in Zwolle aangeboden.

leerbedrijf carrosserie

ROC’s Constructiemedewerker

De constructiewerker opleiding vindt plaats op meer dan 30 ROC’s. Vind hier een ROC bij jou in de buurt: ‘Vind een opleiding’. Leren terwijl je werkt? Kijk dan hier voor een stage of leerbaan: ‘Vind jouw ideale stage of leerbaan in de carrosseriebouw’.

Geen geschikte vooropleiding? Vaak kun je toch met een aangepast lesprogramma deze opleiding volgen. Neem daarvoor ook contact op met een ROC bij jou in de buurt.

Leerbedrijf carrosserie

Je toekomst

Binnen de carrosseriebranche zijn er veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen op technisch vlak. Van allround carrosseriebouwer tot het onderhouden of repareren van carrosserieën. Ook is het mogelijk je verder te verdiepen op een onderdeel van de carrosseriebouw techniek of je te ontwikkelen als werkvoorbereider, tekenaar-constructeur of door te groeien op management niveau. Keuze genoeg dus!

Met een ruim aanbod aan cursussen en trainingen kun je altijd nog vele kanten op. Zo zal jij je nooit vervelen.

Verder leren?

Heb je bovenstaande opleidingen al gevolgd en wil je je verder specialiseren op je vakgebied of je juist verbreden?

Neem dan contact op met Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebranche of RAI CarrosserieNL. Wij nemen graag de verschillende mogelijkheden met je door.

Voertuigtechniek – dat is een gave!

RAI CarrosserieNL, FOCWA en VACO hebben de campagne ‘Voertuigtechniek – dat is een gave’ gestart. Naast de carrosseriebouw kent de technische sector nog meer interessante beroepen.

Benieuwd naar andere technische beroepen? Neem een kijkje op de website www.datiseengave.nl