Leer meer over carrosseriebouw door te doen!

Leer meer over carrosseriebouw door te doen!

Nieuwe jonge instroom is belangrijk in de carrosseriebouw en contact maken met jongeren is een must.

OOC en RAI Vereniging ondersteunen dit graag.

Met gelaserd plaatmateriaal in 2 varianten, kunnen jongeren zonder gebruik van verder hulpgereedschap, een chassis met truckcabine bouwen. Hiermee worden jongeren spelenderwijs bekend met deze mooie sector en kunnen ze door het bouwen van een carrosserie op of achter de truck, het aanbrengen van een kleurtje of verlichting uiting hieraan geven.

Voor wie?

De stalen truck vouwmodellen zijn sinds kort in 2 varianten leverbaar: de meerdelige vouwmodellen schaal 1 op 25 welke beschikbaar voor met name 2e  jaars vmbo-leerlingen met interesse in techniek en 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen die het profiel M&T of PIE volgen. Alleen vmbo docenten kunnen deze schaalmodellen aanvragen via een inschrijfformulier wat hieronder bij de downloads te vinden is. Vmbo’s die al contacten/samenwerking hebben met carrosserie- en trailerbouw bedrijven krijgen de voorkeur. Het ingevulde inschrijfformulier kunt u versturen naar carrosserie@raivereniging.nl. RAI CarrosserieNL en/of OOC lidbedrijven kunnen via hetzelfde mailadres ook deze modellen aanvragen. Leuk voor bij een gastles of om mee te geven bij een bedrijfsbezoekje of stage van een jongere.

De schaal 1 op 50 truck vouwmodellen zijn geheel nieuw en gericht op met name lokale en regionale techniek evenementen om jongeren kennis te kunnen laten maken met techniek. Aanvraag is alleen mogelijk voor RAI CarrosserieNL en/of OOC lidbedrijven via carrosserienl@raivereniging.nl.

Een informatiefolder over de carrosseriebouw gericht op jongeren is te vinden bij de downloads onderaan deze pagina naast een montagehandleiding voor zowel de 1 op 25 als 1 op 50 truck schaalmodellen.

Erkenning leerbedrijf

Om jongeren die bijvoorbeeld de opleiding carrosseriebouwer op het mbo volgen een leerbaan te kunnen aanbieden moet uw bedrijf erkend worden als leerbedrijf. Deze erkenning wordt verzorgd door het SBB (Samenwerkingsverband Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven).

Stageplekken kunt u aanmelden bij Stagemarkt en Leerbanenmarkt. Het SBB kan u helpen bij erkenning als leerbedrijf, zie hiervoor: www.s-bb.nl. Indien het bedrijf erkend leerbedrijf is kunnen actuele vacatures geplaatst worden op Stagemarkt en Leerbanenmarkt, dan kan men als bedrijf zelf vacatures plaatsen via een link op beide websites.

RAI CarrosserieNL werkt samen met OOC om de instroom te bevorderen. Hiervoor is allerlei materiaal beschikbaar en kunnen OOC bedrijfsleven & Onderwijs coördinatoren u helpen. Voor meer info: Instroom vanuit het onderwijs – OOC.