Leer meer over carrosseriebouw door te doen!

Leer meer over carrosseriebouw door te doen!

Nieuwe jonge instroom is belangrijk in de carrosseriebouw en contact maken met jongeren is een must.

RAI Vereniging ondersteunt dit graag.

Met gelaserd plaatmateriaal kunnen jongeren, zonder gebruik van verder hulpgereedschap, een chassis met truckcabine bouwen. Met een opdracht die aangepast is op de leeftijd van de jongeren (tussen de 13 en 16 jaar) worden ze spelenderwijs bekend met de carrosseriebouw en kunnen ze door het bouwen van een carrosserie op of achter dit voertuig hier uiting aan geven.

Voor wie?

De stalen vouwmodellen worden beschikbaar gesteld aan 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen die het profiel M&T (Mobiliteit en Transport) volgen, het liefst in samenhang met het keuzevak carrosseriebouw. Ook 2e jaars leerlingen die interesse hebben richting M&T komen in aanmerking. Hetzelfde geldt voor 3e en 4e jaars leerlingen in profiel PIE (Produceren, Installeren, Energie) en 2e jaars leerlingen die geïnteresseerd zijn in metaal.

Alleen de docent kan voor (een deel van) de klas de schaalmodellen aanvragen via een inschrijfformulier dat hieronder bij de downloads te vinden is. Het inschrijfformulier moet gestuurd worden naar carrosserienl@raivereniging.nl.

Ook is een informatiefolder over de carrosseriebouw te vinden bij de downloads. Deze informatiefolder wordt naast de montagehandleiding meegeleverd met het schaalmodel. Ook wordt een carrosseriebouw opdracht meegestuurd waarmee een carrosserie op of achter het stalen vouwmodel kan worden gebouwd. Voorbeelden hiervan zijn te vinden op bijgevoegde foto’s.

Erkenning leerbedrijf

Om jongeren die bijvoorbeeld de opleiding carrosseriebouwer op het mbo volgen een leerbaan te kunnen aanbieden moet uw bedrijf erkend worden als leerbedrijf. Deze erkenning wordt verzorgd door het SBB (Samenwerkingsverband Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven).

Stageplekken kunt u aanmelden bij www.stagemarkt.nl en het SBB kan u helpen bij erkenning als leerbedrijf. Zie hiervoor; https://www.s-bb.nl/bedrijven/erkenning/leerbedrijf-worden. Indien het bedrijf erkend leerbedrijf is kunnen actuele vacatures geplaatst worden op www.stagemarkt.nl waarbij het bedrijf via het SBB aangemeld kan worden.

Mocht u als bedrijf gastlessen geven, of leerlingen voor bedrijfsbezoek of snuffelstage in het bedrijf ontvangen, dan kunt u gratis stalen vouwmodellen aanvragen zolang de voorraad strekt via carrosserienl@raivereniging.nl.